Sealines - Hope for Happiness©

Ik maak foto's van de zee, veelal van de Noordzee.
Water, lucht en de horizon bewerk ik zodanig dat er een abstractie van de werkelijkheid ontstaat en een persoonlijke moment.

De Sealines - Hope for Happiness© verschijnen als beelden waarin fictie en realiteit elkaar ontmoeten . In het licht en kleuren van zee en hemel is een mystieke dimensie ervaarbaar.

De serie Sealines - Hope for Happiness© is een vervolg op de eerdere serie Sealines.

Na de coronacrisis stemt nu ook de klimaatcrisis tot een somber perspectief. Daarom heb ik Sealines gemaakt met licht in het centrum.
Licht als verbeelding van hoop. Hoop aan het einde van elk perspectief: Hope for Happiness.

Sealines - Hope for Happiness© worden geprint op aluminium, acrylglas of canvas. Verschillende afmetingen. In beperkte oplagen. Gesigneerd.

"Ik plaats het werk van Wim in de traditie van Hollandse landschapschilders als van Ruisdael of van Goyen. Tegelijkertijd verwijst het werk in karakter naar Mondriaan en de Stijl. Mondriaan die de duinen bij Domburg toonde en later overtrof met horizontale lijnen.

Ik zie structuur in horizontale lijnen en kleuren. De kleuren roepen bij mij emoties op die ik koppel aan belevingen aan zee.
Ik verbeeld me dat de wind is gaan liggen. Het water is gedempt, fluisterzacht, of doorbroken door een opkomende zon of een naderende storm.

Het werk roept rust op en weerspiegelt de emotie van een dag aan zee. Als kijker probeer ik woorden te geven aan die dag: ik was toen en toen aan zee bij zonsopgang, op een bewolkte dag, een zonovergoten dag.

Het werk dwingt mij door de kleuren en de emoties, om de omgekeerde weg te bewandelen, niet van chaos naar structuur, nee, als kijker wil ik terug naar de werkelijkheid, naar het kleurenspel van water horizon en lucht."

Dirk Monsma

 

Exposities

Sealines - Hope for Happiness©

2024: Sealines in Douanehuisje Maassluis

2023: Sealines in Hoek van Holland

 

Sealines©

2019: Sealines in Fort 1881 in Hoek van Holland.

2019: Sealines in Kasteel Rhoon Rotterdam.

2018 : Sealines in De Overkant in Ouddorp.

2018: Sealines in Theater 't Kapelletje, Rotterdam

 

Info: wimsijbranda@gmail.com en mobiel: +31646863373